Ook mensen die te maken hebben met de gevolgen van dementie, niet-aangeboren hersenletsel of de ziekte van Parkinson, willen uiteraard zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De Zorgboog staat klaar voor jou én je familie en naasten. Onze casemanagers geven persoonlijk advies en begeleiding op maat.
Dementie is niet één ziekte, maar een verzameling van verschijnselen zoals geheugenverlies, moeite met aangeleerde vaardigheden en verandering van gedrag. Dit heeft impact op je leven, maar ook op dat van je familie en naasten. De casemanager dementie biedt begeleiding vanaf het moment dat er sprake is van een vermoeden van dementie.
De casemanager zorgt ervoor dat uw zorg op rolletjes loopt. Hierdoor kan opname in een verpleeghuis worden uitgesteld en soms zelfs worden voorkomen. De casemanager is een verpleegkundige met kennis van de dementie- en mantelzorgproblematiek. Ook weet zij de weg in ‘zorgland’, zodat ze de benodigde zorg en ondersteuning efficiënt kan regelen.
Mensen met hersenletsel hebben vaak het gevoel er alleen voor te staan, vooral na ontslag uit hun revalidatietraject. De casemanager NAH helpt bij het vinden van een nieuwe balans in het leven. Daarbij kijken zij breder dan uitsluitend zorg. Het casemanagement richt zich op alle levensgebieden, zoals gezondheid, psychisch welzijn, relatie, gezin, werk, sociale contacten, vrijetijdsbesteding en financiën.
De casemanager verleent zelf geen zorg, maar geeft informatie en advies en helpt de betrokkenen de regie over hun eigen leven te voeren. Zo nodig organiseert hij ondersteuning of zorg.
De ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme heeft een ingrijpende invloed op het leven van patiënten en hun omgeving. Mensen met een diagnose Parkinson of Parkinsonisme hebben, kunnen op verzoek een vaste begeleider toegewezen krijgen: een casemanager Parkinson. Deze casemanager heeft een specifieke opleiding gevolgd en begeleidt de patiënt en zijn/haar omgeving rond de complexiteit van de aandoening. De casemanagers Parkinson van de
Zorgboog helpen de patiënt om te gaan met de ziekte en de gevolgen ervan in het dagelijkse leven.
De casemanager geeft praktische adviezen en bespreekt welke hulp en hulp- middelen nodig zijn. Met als doel dat de patiënt zo lang mogelijk in zijn eigen omgeving kan blijven wonen. De casemanager Parkinson kan worden ingezet
via een verwijzing van de huisarts, neuroloog of geriater.
Gaat het wat minder gemakkelijk thuis? Maakt u zich zorgen over uw gezondheid of voelt u zich niet veilig? De wijkverpleegkundige kan helpen. Samen met u bekijkt ze waar u hulp en ondersteuning bij kunt gebruiken. Zij helpt u oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld door hulp van mensen in uw omgeving of door vrijwilligers.
Als professionele zorg nodig is, kan de wijkverpleegkundige zelf een indicatie stellen. Met onze jarenlange kruiswerkervaring bent u verzekerd van deskundige en vertrouwde zorg. Wij bieden u bovendien een compleet pakket van wonen, welzijn en zorg.