Wil je graag zelfstandig blijven wonen, maar heb je daar wat hulp voor nodig? Bijvoorbeeld bij het innemen van medicatie? De Zorgboog helpt je graag en maakt daar waar het kan gebruik van nieuwe zorgtechnologiën. Daarbij kijken we altijd samen naar wat wel of niet bij jouw situatie past.
De medicijndispenser is een slim apparaat dat een geluid- en lichtsignaal geeft als het tijd is voor jouw medicijn. Vervolgens neem je eenvoudig het geopende zakje met de geneesmiddelen uit het apparaat en neemt deze in. Zo ben je niet langer afhankelijk van anderen.
De medicijndispenser kost je niets als je zelfstandig thuis woont en geïndiceerd bent voor persoonlijke verzorging.
Met beeldzorg krijg je op afgesproken momenten zorg via een beeldbelverbinding. Met behulp van de Compaan tablet of Compaan app maak je verbinding met een deskundige zorgmedewerker uit het beeldzorgteam. Via de rechtstreekse verbinding met beeld en geluid kunnen we zorg op afstand bieden. Hierbij kun je denken aan het innemen van medicijnen, begeleiden bij maaltijden opwarmen met de magnetron, afspraken doornemen of begeleiden bij dagstructuur. De mantelzorger kan via het Compaan Portaal beeldbellen, foto's delen en afspraken in je agenda zetten.
Beeldzorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Je hoeft hiervoor niet extra te betalen. Het is wel nodig dat je thuis een internetverbinding hebt.
Met leefstijlmonitoring van Sensara geven slimme sensoren inzicht in jouw bewegingen. De sensoren registreren bewegingen, het zijn geen camera’s. Na een paar weken worden vaste patronen herkend, bijvoorbeeld tijdstippen dat je gaat eten of naar de wc gaat. Mantelzorgers en zorgmedewerkers en mantelzorgers kunnen zo op afstand via een app zien wat jouw patronen zijn en of er afwijkingen in zijn. Bijvoorbeeld als je een langere tijd niet beweegt of juist heel veel beweegt.
Voor leefstijlmonitoring is een indicatie nodig voor verzorging, verpleging of ondersteunende begeleiding. De sensoren en het abonnement van leefstijlmonitoring worden vergoed door de zorgverzekeraar aan de zorgorganisatie. Je hoeft hiervoor niet extra te betalen.
Met een digitaal slot kies je voor veiligheid. In tegenstelling tot een sleutelkluis wordt het elektronisch slot aan de binnenkant van de woning gemonteerd, en elk gebruik van een digitale sleutel wordt geregistreerd. Aan de zorg geef je één digitale organisatiesleutel af. De digitale sleutels zijn altijd beschikbaar op de telefoon, zodat de hulpverleners altijd toegang hebben. Kijk voor meer informatie op de pagina Veilige woningtoegang.
Benieuwd of zorgtechnologie ook voor jou een oplossing kan zijn? Neem dan contact op met ons cliëntcontactcentrum via 0900 - 899 86 36.